ordinacija@pavlovic-stomatologija.com Kontakt telefon: +387 51 217 414
  • Deutsch
  • English
  • BHS

CAD/CAM

cad-cam-tehnologijaCAD/CAM  tj. kompjuterom vođena izrada i dizajn, podrazumijeva specifičan i sofisticiran način izrade zubnih nadoknada. Uz pomoć savremene kompjuterske tehnologije skeniranjem modela ili vilice pacijenta u digitalnoj formi dobija se 3D model na kome se uz pomoć  softvera za modelovanje i dizajn zuba virtuelno modeluju zubne nadoknade a nakon toga i izrađuju uz pomoć kompjutera mašinskim glodanjem keramičkih blokova.

Ova nova CAD /CAM tehnologija donijela je nove standarde u izradi zubnih nadoknada kao i nove keramičke materijale znatno unaprijeđene i bolje od prethodnih materjala koji su se koristili u klasičnoj ručnoj izradi zubnih nadoknada. Primjenom ove tehnologije imamo mogućnost da zube izradimo od potpune keramike ili keramike ojačane zirkon oxidnom osnovom a to znači da možemo praviti mostove velikih raspona.

Ono što je bitno za pacijenta je da je procedura za izradu bezmetalnih krunica i mostova standardna. Nakon brušenja zuba uzima se otisak koji se šalje u laboratoriju gdje se precizno skeniraju modeli vilica pacijenata i izrađuju bezmetalne konstrukcije na koje se nanosi sloj vrhunske esteske keramike u željenoj boji.

Ovom metodom možemo izraditi krunice i mostove različitih nijansi od standardnih do zuba jako bijele nijanse,  prirodne topline i transparencije.

Takođe, mogu se izraditi krunice i mostovi na ugrađenim implantima što predstavlja najviši nivo kvaliteta u današnjoj stomatološkoj rehabilitaciji. Sve nadoknade se izrađuju u laboratoriskim uslovima što značajno utiče na estetiku i preciznost same nadoknade.

U saradnji sa jednom od najsavremenije opremljenih tehnika u BiH, Full Dent, postižemo izvanredne rezulte  u oblasti savremene stomatološke protetike.