ordinacija@pavlovic-stomatologija.com Kontakt telefon: +387 51 217 414
  • Deutsch
  • English
  • BHS

ORTODONCIJA

teeth with braces

Lijep osmijeh imperativ je savremenog čovjeka. Današnje moderno doba ljepotu je postavilo na visoko mjesto u ljudskoj komunikaciji i upravo je prekrasan osmijeh najbolji prvi utisak koji možete ostaviti.

Ravni i lijepi zubi su ono što sve veći broj pacijenata želi, a naš zadatak je da im pomognemo to i ostvariti. Grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem položaja i odnosa zuba u vilici te međusobnog odnosa gornje i donje vilice naziva se ortopedija vilica (ortodoncija).

Cilj ortodoncije nije isključivo estetika “ravni zubi”, već su pravilno postavljeni zubi važni za zdravlje čitavog stomatognatog sistema, viličnog zgloba, mišića i okolnog zubnog tkiva. Pravilan položaj zuba u vilici te pravilan odnos gornje i donje vilice omogućava ravnomjeran prenos žvačnih sila, čime se čuvaju i potporno tkivo zuba i sami zubi od preopterećenja, prekomjernog trošenja te se umanjuju ili kompletno uklanjaju problemi u viličnom zglobu.

U našoj stomatološkoj ordinaciji radimo ispravljanje zuba fiksnim (metalne, klasične samoligirajuće i estetske bravice) i mobilnim ortodontskim aparatima.