ordinacija@pavlovic-stomatologija.com Kontakt telefon: +387 51 217 414
  • Deutsch
  • English
  • BHS

ORALNA HIRURGIJA

oral-surgery_cirugia-oral (1)

Zahvaljujući savremenim dostignućima u oblasti stomatologije, nudimo Vam bezbolan i komforan oralno-hirurški tretman. Zahvaljujući iskustvu i lakim rukama našeg tima sama intervencija će Vam proći brzo i skoro neprimjetno.

Intervencije koje Vam stoje na raspolaganju

Ekstrakcije zuba vršimo samo onda kada je to neophodno, odnosno u slučajevima prekobrojnih i suviše destruiranih zuba. Bezbolna intervencija Vam je zagarantovana bilo da je riječ o jednostavnom, komplikovanom ili hiruškom vađenju zuba.

Korekcija mukogingivalnih anomalija poput izraženih frenuluma gornje i donje vilice ili jezika koji mogu dovesti do pojave razdvajanja zuba, kao i recesije desni.

Hirurško oslobađenje neizniklih zuba da bi se olakšalo njihovo nicanje ili pak postavljanje „dugmića” na površinu zuba radi lakšeg izvlačenja kroz kost.

Ekstrakcije impaktiranih zuba koji ne mogu nići usled mehaničke prepreke (drugog zuba, ciste i sl.), nedostatka prostora za njihovo nicanje ili pak lošeg položaja zuba usled nepravilnog smjera nicanja zuba. Najčešće je riječ o neizniklim umnjacima (trećim stalnim molarima) kako u gornjoj tako i u donjoj vilici koji nemaju dovoljno mjesta za smještanje u vilicama.

Resekcija korena (apikotomija) predstavlja tretman hirurškog uklanjanja vrha korjena zuba zajedno sa patološkim procesom oko njega.

Cistektomije predstavljaju uklanjanje ciste i njenog sadržaja sprječavajući njen loš uticaj na susjedne strukture (resorpciju korjenova susjednih zuba, onemogućavanje nicanja stalnih zuba i sl..).

Augmentacija (dodavanje) kosti na mjestima gdje je kost resorbovana. Dodavanje kosti je tretman koji se često koristi u sklopu parodontalne hirurgije, kao i prilikom ugradnje implantata.