ordinacija@pavlovic-stomatologija.com Kontakt telefon: +387 51 217 414
  • Deutsch
  • English
  • BHS

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

zoom

Zoom izbjeljivanje zuba

Ako ste gledali televizijske makeover emisije ili listali časopise, onda ste vjerovatno vidjeli sjajne rezultate Zoom! tretmana izbjeljivanja zuba. Ovaj najsavremeniji način izbjeljivanja zuba je osvojio svjetsku stomatologiju i jedna je od najpopularnijih metoda za poboljšanje boje zuba.

Šta je Zoom?

Zoom izbjeljivanje je vrlo efikasan, brzodjelujući tretman koji može transformisati Vaše zube u blistav niz biserno bijelih, za samo sat vremena. Zoom je profesionalni ordinacijski trtman za izbjeljivanje tako da će rezultati biti i brži i efikasniji u odnosu na tretmane bijeljenja koje možete primijeniti kući.

Kako Zoom djeluje?

Zoom sistem koristi gel za izbjeljivanje koji se aktivira uz pomoć svjetlosne lampe. Gel za izbjeljivanje, koji sadrži hidrogen peroksid, nanosi se na zube i potom se snopovi svjetla usmjeravaju na zube u periodu od 45 minuta. Zubi će se temeljno očistiti prije tretmana i cijeli postupak traje oko sat vremena.

Koliko će zubi biti svjetliji nakon tretmana?

Zoom tretman posvjetljuje zube za nekoliko nijansi. Kod većine pacijenata se postigne rezultat između 6 do 10 nijansi svijetlije.

Koliko dugo traju rezultati?

zoom_teeth_whitening_eugeneVaši zubi će izgledati svjetliji za duži vremenski period, ali na žalost rezultati ne traju neograničeno dugo, i preporučljivo je da u dogledno vrijeme osvježite Vašu boju zuba upotrebom profesionalnih proizvoda, kako biste zadržali svoj blistav osmijeh. Važno je napomenuti da određeni faktori doprinose diskoloraciji zuba, kao što su pušenje, loša oralna higijena i česta konzumacija obojenih pića.

Da li je Zoom izbjeljivanje sigurno?

Zoom izbjeljivanje zuba je jedan od najsigurnijih i najmanje invazivnih estetskih tretman na tržištu danas kada ga obavlja stomatolog. Zoom izbjeljivanje je siguran i brz postupak, koji Vašim zubima daje odmah vidljiv sjaj. Normalno je da u toku procedure iskusite blagu osjetljivosti i slabo peckanje nakon postupka, ali to će uskoro proći, a vi možete uživati u prednostima blistavog osmijeha.

Zašto bih koristio/la Zoom izbjeljivanje?

  • Zoom izbjeljivanje je jedan od vodećih tretmana izbjeljivanja na svijetu, sa dokazanim rezultatima.
  • Tretman predstavlja odličan odnos uloženog novca i rezultata izbjeljivanja.
  • Potreban je samo jedan sat vremena da se tretman završi, što znači da možete uzeti produženu pauzu za ručak sa posla i vratiti sa blistavim osmijehom.
  • Većina pacijenata mogu postići rezultat od 6 do 10 nijansi svjetlije.